Gránátalmás mimóza

Hozzávalók 6-8 pohárhoz:
1/2 bögre gránátalma mag
6-8 rozmaring ág  (tipp a lap alján)
gránátalmalé (Sparban kapható az almával kevert verziója)
1 üveg pezsgő 
Elkészítés:
A poharakat a hűtben tartjuk egészen a tálalásig, akkor egy evőkanál gránátalmamagot szórunk az aljára, egy rozmaringszálat szúrunk bele és óvatosan felöntjük a gyümölcslével. A poharat 3/4ig töltjük, a tetejére pezsgőt öntünk. Ha beszélgetős társaságnak szolgáljuk fel az italt, egy hosszabb nyelű fém fagyiskanalat is belelógathatunk az italba a nyelével lefelé, ugyanis a fém meggátolja a buborákok elillanását. Ugyanígy egy nagy evőkanál kerülhet a pezsgősüvegbe is, hogy később újabb köröket készíthessünk. 
Tipp:
Ha nem kapunk friss rozmaring ágat, egy üres teafilterbe, vagy fűszertojásba is rakhatjuk a hagyományos szárítottat. Ilyenkor kancsóba készítsük el az egész italt, és tálaláskor friss gránátalmát teszünk a pohár aljába, a kancsót pedig szűrön át öntjük. Az íz megmarad, és a látvány sem romlik a fémkütyü miatt.