Chili-lime csirkemell

Hozzávalók:
1 kg csontnélküli csirkemell
1/2 friss lime leve
3 tk. citromlé
1/4 bögre olíva olaj
4 ek. friss koriander vagy 1 ek. szárított
2 extra csípős paprika apróra szelve
4 gerezd fokhagyma apróra szelve
1 ek. méz
2 ek. só
chilipor ízlés szerint
 
Elkészítés:
A csirkemellet tetszés szerint méretre vágjuk, vagy ha úgy jobban tetszik, széltében megfelezzük, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. A többi hozzávalót összekeverjük, töbszöri kóstolás után elkészítjük a kívánt pácot. A csirkemellet belefektetjük, alaposan bemasszírozzuk és a tálat lefóliázva 2 órán át pihentetjük. (Én egy éjszakát hagytam, az eredmény pedig egy mesésen omlós csirke lett) 
Az így kapott húst grillrácson, serpenyőben vagy akár tepsiben is elkészíhetjük. Én az utóbbit választottam, alufóliával lefedett serpenyőben 170 fokra előmelegített sütőben mindössze 25 volt szükséges, hogy omlóssá süljön. A végén érdemes még 2-3 percig a fólia nélkül is sülni hagyni, hogy a méz édes kérget alkothasson a szeletekre.
Rizi-bizivel vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.