1/2 kg kicsontozott csirkemell
1 bögre liszt
6 ek. olaj
4 ek. vaj citromszósz*
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és megforgatjuk a lisztben, míg be nem fedi a hús mindkét oldalát. Az olajat és az olvasztott vajat egy serpenyőbe tesszük és minden szelet húst megsütjük. Vastagságtól függően kb. 5 perc szükséges oldalanként. A lepirított csirkemelleket egy serpenyőbe fektetjük és a tetejére öntjük a citromszószt.
Előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük, és friss rizzsel tálaljuk.
Tipp:
1) Ha a sütőn nincs légkeringető fokozat, öntsünk a hús alá egy deci vizet, és fedjük le fóliával a tepsit
2) Akik a pikánsabb ízeket szeretik, a citromszószba 2 ek. fehérbort is önthetünk.