Csirkemell paradicsomos - sajtos szószban

Hozzávalók 6 főre:
4 darab csontozott csirkemell
olaj VAGY vaj a pirításhoz
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/4 bögre fehérbor (elhagyva forró, vegetás vízzel pótoljuk)
3/4 bögre húslé
1/2 bögre tejföl vagy főzőtejszín
1/4 bögre szárított paradicsom VAGY 1 bögre friss kockázva
1/4 bögre reszelt sajt
1/4 bögre friss bazsalikom VAGY 1 tk. szárított
só, bors, pirospaprika
tetszés szerint friss spenótlevél apróra vágva
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat (vagy felforrósítjuk az olajat) és a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük. 6-8 percet vesz igénybe oldalanként. Mikor már kezd pirulni, hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket, majd fedő alatt alacsony lángon pároljuk, míg el nem készül a szósz.
E2gy lábosban egy mokkáskanál vajban megpirítom a paradicsomot és a fokhagymát, (ha szeretnénk spenótlevelet hozzáadni azt most kell megtennünk) majd felöntöm a húslével és felforralom. Ezt követően hőkiegyenlítéssel* hozzáadom a főzőtejszínt is, és mikor már homogén szószt kaptunk, csipetenként hozzáadom a sajtot is és folyamatos kevergetés mellett sűrű szószt főzök belőle. 
A kész szószt ráöntöm a már aranybarna és borzamatos húsra és további 10-12 percig főzöm közepes lángon. 
Vajas krumplipürével vagy vegetás rizzsel tálalom. 
Tipp:
A hőkiegyenlítés: Ha forró anyagba hirtelen öntünk hideget, az csomós lesz és elrontja az egész ételt, ezért hőkiegyenlítést alkalmazunk. Ilyenkor a már forró folyadékból 1-2 evőkanállal hozzáadunk a hideg anyaghoz és közben folyamatosan kevergetjük, míg a két hőmérséglet ki nem egyenlítődik. Addig csináljuk, míg szobahőmérsékletű anyagot nem kapunk. A mi esetünkben körülbelül 2 evőkanál forró húslé kell, hogy a NEM hűtőben tartott főzőtejszín átvegye a hőt.