Csirkemell-saláta keleties stílusban

HOZZÁVALÓK

500 g csirkemell

300 g száraz tészta (mi szarvacskát választottunk)

1 kaliforniai paprika

1 TV paprika

2 sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

2 tojás

olíva olaj

30 ml szójaszósz

só, bors és kakukkfű

2 ek. vaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát apróra szeleteljük, és a kisdarabokra vágott csirkemellett egy kevés szóval lepirítjuk. A kockára vágott paprikákat és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát hozzáadjuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olvasztott vajat. Sóval, borssal és egy teáskanálni morzsolt kakukkfűvel ízesítjük, és készre pirítjuk.
Az előre lefőzött tésztát hideg vízzel átöblítjük, majd apránként a húshoz adagoljuk, és alaposan elkeverjük az ételt. Mikor átforrósodott a tészta is, akkor a két tojást egy 
kis tányérban felverjük és a forró ételre csurgatjuk, miközben folyamatosan kevergetjük. 
Tálalás előtt szezánmmaggal szórjuk meg, így a puha hús és tészta egy kis ropogósságot kap.
 

EXTRA TIPPEK

A keleti salátákat még megannyi hozzávalókkal tudjuk ízesíteni. 
Aki a krémesebb ételeket szereti, egy egész avokádó húsát apróra kockázva hozzáadhatja még a tojás előtt. 
Aki inkább a ropogós ízeket szereti, az a zöldségekkel együtt egy kis reszelt lilkáposztával is megspékelheti az ételt. 
Az igazán bátrak pedig a fűszerekkel is kísérletezhetnek. Én egy kis kardamonnal tettem egészen pikánssá. 
 

Jó étvágyat kívánok!