Csirkemell-saláta keleties stílusban
HOZZÁVALÓK
500 g csirkemell
300 g száraz tészta (mi szarvacskát választottunk)
1 kaliforniai paprika
1 TV paprika
2 sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 tojás
olíva olaj
30 ml szójaszósz
só, bors és kakukkfű
2 ek. vaj

ELKÉSZÍTÉS
A hagymát apróra szeleteljük, és a kisdarabokra vágott csirkemellett egy kevés szóval lepirítjuk. A kockára vágott paprikákat és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát hozzáadjuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olvasztott vajat. Sóval, borssal és egy teáskanálni morzsolt kakukkfűvel ízesítjük, és készre pirítjuk.
Az előre lefőzött tésztát hideg vízzel átöblítjük, majd apránként a húshoz adagoljuk, és alaposan elkeverjük az ételt. Mikor átforrósodott a tészta is, akkor a két tojást egy
kis tányérban felverjük és a forró ételre csurgatjuk, miközben folyamatosan kevergetjük.
Tálalás előtt szezánmmaggal szórjuk meg, így a puha hús és tészta egy kis ropogósságot kap.
EXTRA TIPPEK
A keleti salátákat még megannyi hozzávalókkal tudjuk ízesíteni.
Aki a krémesebb ételeket szereti, egy egész avokádó húsát apróra kockázva hozzáadhatja még a tojás előtt.
Aki inkább a ropogós ízeket szereti, az a zöldségekkel együtt egy kis reszelt lilkáposztával is megspékelheti az ételt.
Az igazán bátrak pedig a fűszerekkel is kísérletezhetnek. Én egy kis kardamonnal tettem egészen pikánssá.
Jó étvágyat kívánok!