Fokhagymás csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók 5 főre:
2 pár kicsontozott csirkemell
15 dkg brokkoli
2 ek méz
2 tk cukor
3 gerezd fokhagyma
10-15 dkg apró burgonya
1 ek dijoni mustár
2 ek friss petrezselyem
1-1 ek szárított bazsalikom és oregáno
20 dkg márkázott vaj
só, bors
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük az olajat, az olvasztott vajat, mézet, mustárt, fokhagymát, cukrot és zöldfűszereket. Ízlés szerint sóval és borssal is ízesíthetjük.
A burgyonyákat nem kell meghámozni, viszont alaposan mossuk meg, és ha lehet, egy konyhai kefével dözszöljük is át. Félbe szeljük őket, vagy ha nagyobbak, akkor a brokkolivirágok nagyságára vágjuk, és a brokkolival együtt egy kevés olajba (kb. 2 ek.) és vegetával ízesítjük. A fűszeres zöldségeket egy kissé kiolajozott tespibe fektetjük, és félretesszük.
A csirkemelleket széltében szétvágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk, és a mézes szószba forgatjuk őket. (Ha van időnk 2 órát pihentessük, vagy ha sietünk, kissé böködjük meg villával a húst, hogy a szósz oda is beszivároghasson). A pácolt husikat a zöldségek közé dugjuk, és lefóliázva 165 fokos sütőben fél órát sütjük.
20 perc után a fóliát eltávolítjuk, a húst megforgatjuk és tovább sütjük.
Tipp:
Ha a brokkoli és a krumpli előbb megsülnek, nyogadtan szedjük ki azokat is, és süssük a húst magában tovább.