Koreai grillezett csirkemell

Hozzávalók 6 adaghoz:
2 egész, kicsontozott csirkemell, hosszában félbevágva
1/4 bögre szójaszósz
1/4 bögre almaszósz (ha nincs, egy nagyobb alma húsa szétzúzva krumplinyomóval, és felöntve 1/4 b. almalével )
1/4 bögre vöröshagyma apróra szeletelve
2 gerezd fokhagyma szétzúzva
1 ek. cukor
2 szál újhagyma
1 ek. szezámmag
1 ek. pirospaprika
1 mokkás kanál gyömbérpor
kevés olaj a pirításhoz
 
Elkészítés:
A csirkemelleket használhatjuk egyben is, ám ha a vékonyabb szeleteket szeretjük, vágjuk éles késsel vízszintesen ketté. Villával böködjük meg egy kicsit, egy csipet sóval dörzsöljük be és tegyük félre.
A többi hozzávalót egy tálban keverjük ki, ízlés szerint ízesítjük gyömbérporral és piros paprikával, majd az egyenként masszírozzuk bele a csirkemellekbe. A maradék szószt a csirkemellek tetejére merjük, majd grillrácsra, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és aranybarnára sütjük. 
Grill rácson a legmagasabb fokozaton 2-3 percig sütjük oldalanként, sütőben pedig kb. 20 percig 160 fokon. 
Szójás bulgurral, vegetás rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.