2 pár kicsontozott csirkemell
2 ek. dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
kakukkfű
zsálya
1 ek. méz
1 kis pohár tejföl
15 dkg. vaj -szigorúan márkázott- a sütéshez
1 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd a sóval bemasszírozott csirkemelleket ráterítve fedő alatt közepes lángon pirítsuk meg. Oldalanként 6-8 perc szükséges, hogy a hús szaftossá süljön.
A csirkemelleket eltávolítjuk a serpenyőből, és fóliával lefedjük, hogy melegen tartsuk. A mézen kívül minden alapanyagot a serpenyőben maradt vajba forgatunk, és 2-3 perc alatt elkészíjük a forró krémet. (Ha nyers fokhagymát használunk és nem fűszerport, akkor pirítjuk elő egy kicsit.) A csirkemelleket visszatesszük a serpenyőbe, átforgatjuk a krémmel, és még 4-5 percig pirítjuk. Mikor már összeértek az ízek, a mézet is belekeverjük és magas fokozaton még 1, maximum2 percig pirítjuk.
A fogás tökéletes vajban párolt spárgával vagy rozmaringos rizzsel.