6-8 szelet csirkemell
150 g márkázott vaj
2 szál újhagyma
3 dl tej
200 g csiperkegomba
1 fej nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, vegeta ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemelleket vékonyra szeljük, kissé beírdaljuk az egyik oldalát, vegetával és borssal bemasszírozzuk, majd felöntjük a tejjel és pihenni hagyjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra szeljük, és egy nagyobb serpenyőben az egész vajat felolvasztva aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda, mert a fokhagyma megkeseredhet. Mikor kész, a gombát apróra szeljük (tetszőleges formára vagy méretre) és közepes tűzön negyed óra alatt megsütjük, hogy kissé barnává váljon a széle. Kevés sóval és borssal ízesítjük.Ha már a gomba is kész, és az illata is érződik, az újhagymát extravékony karikákra szelve beleforgatjuk a gombába, és további öt percig magas hőmérsékleten pirítjuk.
Egy tepsibe szépen egymásmellé fektetjük a csirkemellszeleteket, a maradék tejet a gombás szószhoz öntjük, és egy alapos keverés után az egészen óvatosan a csirkemellszeletekre öntjük. A csirkemellek egymásra is lóghatnak, mert sütés közben kissé összezsugorodnak majd. A tepsit alufóliával lefedve 15 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva megforgatjuk a húsokat és további 10-12 percig pirítjuk.
Tipp: Ha marad hely a tepsiben, negyedbe vágott újkrumplival tölthetjük ki a réseket, így már a köret is meglesz az ebédhez.