Előtörténet:
Ha olyan gyümölcsös finomságot keresel, amiben nincs liszt, nincs cukor, így nem hízlaló és ráadásul olyan finom, mintha mennyei felhőcskékbe harapnál bele, akkor ne is menj tovább. Ja és a legjobban nem is mondtam: csupán 20 perc!!!!
Hozzávalók 15 kisebb sütihez: (megjegyzem, sosem elég belőle!)
3 nagyobb érett banán
2 bögre zabpehely
1 púpos evőkanál méz
Elkészítés:
Villával nyomd pépesre a banánt, keverd hozzá a zabpelyhet és a mézet, majd evőkanállal merd tetszőleges nagyságúra egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 160 fokon süsd 20 percig, és élvezd!!!
Tippek:
1) a banán minél érettebb, annál jobb
2) ha túl folyékony, 2 tk. liszttel javíthatsz az állagán
3) tégy hozzá még bármit, amit a szemed kíván, de cukrot ne, mert a banán elég édes lesz (mazsola, kókuszreszelék, mandula, csokidarabkák...)
4) a felhőcskék forrón a legistenibbek, ezért érdemes úgy időzíteni azt a 20 perc sütést, hogy még melegen tehessük a vendégek elé