Barackos-bogyós joghurttorta

HOZZÁVALÓK:
másfél bögre liszt 
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
70-80 gramm vaj (lisztje válogatja)
1 bögre cukor
2 tojás
1/2 tk. vanília aroma
1/2 bögre joghurt
2 egész barack cikkekre szelve
170 gramm bogyós gyümölcs (nagyobb szeműnél kevesebb)
1 tk. porcukor
 
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, sütőport és szódabikarbónát egy tálban összeszitálom, vagy fakanállal alaposan elkeverem és félre teszem. Egy másik tálban felolvasztom a vajat (ha forró, hagyom hűlni, hogy ne rongálja a többi hozzávaló állagát) és a cukrot, majd a tojásokat is hozzáadom. Kézi habverővel vagy botmixerrel magas fokozaton körülbelül 2-3 perc alat enyhén habossá, buborékossá verem, majd hozzáadom a joghurtot és a vanília aromát is. További egy percig alacsony fokozaton keverem, míg krémes állagot nem kapok. A mixert bekapcsolva hagyva apránként hozzáadom a lisztet is, de nem szabad túl keverni, ezért aki nem biztos magába, az inkább kanalanként adja hozzá, és fakanállal keverje csomómentesre. 
Egy vajjal kikent tortaformába öntöm a masszát, a formát óvatosan az asztalnak ütögetem, hogy egyenletes legyen a krém, majd a barackokat ízlésesen ráteszem, kicsit belenyomkodom a masszába. A réseket kitöltöm a bogyós gyümölccsel, ami lehet áfonya, ribizli, vagy akár szeder és kökény is. Fagyasztottat vagy frisset használjunk, a szárított és kandírozott gyümölcsök itt nem felenek meg. Mikor a gyümölcsök a helyükön vannak, porcukrot szitálok a tetejére és 180 fokon addig sütöm, míg a tészta meg nem emelkedik és aranybarnává nem válik. Aki sütött már piskótát az tudja a szabályokat, hogy a sütőajtót közben nem nyitogatjuk, és mikor már látszatra kész, készheggyel vagy villával teszteljük, hogy nem nyers-e a közepe. Mikor kész, a sütőt lekapcsoljuk, az ajtaját teljesen kinyitjuk és 40 percig ebben a folyamatosan hűlő közegben tartjuk. Mikor már a forma kihűlt, a tészta is alkalmas a szeletelésre. Előtte a látvány miatt érdemes újraporcukrozni.
Egyszerű és nagyszerű, amiből sosem marad a másnapra.