Bostoni meggyes pite
HOZZÁVALÓK:

tésztához:
fél csomag sütőpor
csipet só
2 bögre liszt
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. olaj
1 nagy tojás
15 dkg olvasztott vaj
joghurt szükség szerint
töltelékhez:
500 g meggy (fagyasztva)
15 dkg cukor
3-4 ek. zsemlemorzsa
2 ek. tejföl
2 ek. fahéj
1 mk. rum
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha a massza megkívánja, joghurttal lazítjuk, majd egy órára pihentetjük a hűtőben. mikor kész, a tésztát ketté választjuk, az egyik felét (legyen kicsit nagyobbacska) lisztes deszkán kinyújtuk, és kivajazott tepsibe fektetjük.
A töltelék minden összetevőjét szintén összekeverjük egy tálba, majd a levét kinyomogatva beletöltjük a tepsibe.
Befejezésként a tészta másik felét kinyújtva rácsokat vágunk a pite tetejére. A rácsok széleit alaposan behajtuk a pite mellé, hogy fel ne pöndörödjön sütés közben.
160 fokon 25 percig sütjük, közben mézes tojással kenjük meg, hogy aranybarna rácsokat kapjunk.