Kanalazós pudingszelet
HOZZÁVALÓK:

1 kis csomag háztartási keksz
2 csomag vanília ízű pudingpor
1 l tej
4 ek. cukor
2 zacskó vaníliáscukor
1 tk. rum aroma
400 ml habtejszín
egy kevés méz
kakaópor vagy csokireszelék díszítésként
ELKÉSZÍTÉS:
A habtejszínt a vaníliáscukorral összekeverjük, majd gépi habverővel teljesen keménnyé verjük, és a hűtőben tároljuk, amíg a süteményt előkészítjük. Egy kisebb méretű tepsit egy kevés vajjal kikenünk, majd a kekszeket szépen sorban leterítjük, és meglocsoljuk egy kis mézzel.
Ezalatt a tejet felmelegítjük, a cukrot felolvasztjuk benne, majd a zacskó utasításait követve elkészítjük a pudingot. (Én a port a meleg tejből kimért 2 deciben kevertem ki, hogy ne legyen csomós). Mikor a puding már sűrű, egy merőkanállal lassan adagolva elfedjük a kekszeket, és rögtön egy következő emeletet rakunk ki.
A puding maradékát a hideg habbal összekeverjük, egy kevés rummal ízesítjük, majd szintén NAGYON LASSAN adagolva újra elfedjük a kekszeket. Ezt 2-3 vagy akár 4 emeletben is megismételhetjük, ám arra figyeljünk, hogy a krém legyen a legtetején.
A hűtőben egy óra alatt megdermed a krém, ekkor csokireszelékkel, kókusszal vagy kakaóporral is díszíthetjük.
TIPP:
Ha a kekszeket precízen egymás fölé tesszük, villával könnyedén adagolhatjuk keksz nagyságú kockákban. Ne feledjük, hogy a tepsi alján összegyűlt vaníliakrémet is merjük a süti mellé, így még több finomságban lehet részünk.