Narancsos-mandulás répatorta

Hozzávalók:
 
300 g reszelt sárgarépa
3 tojás
170 g kristálycukor
80 g liszt
120 g mandulaliszt (zabpehellyel is helyettesíthető)
1 ek. étkezési keményítő
2 tk. sütőpor
1 ek. vaníliás cukor
70 g kandírozott narancshéj (frissen vagy szárítva is megfelel)
egy marék zabpehely
 
Elkészítés:
 
A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral robotgép segítségével fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a reszelt sárgarépát és a narancshéj felét. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a sütőport és a keményítőt, beleszitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük ki. 
 
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan a masszába keverjük. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, és a maradék narancshéjjal és a zabpehellyel díszítjük. 
 
180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. 
 
Tipp: A mandula ízét úgy is belecsempészhetjük a tortába, hogy zabpehely helyett mandulapelyhet teszünk a torta tetejére