Sütőtökös zabpehelykeksz
HOZZÁVALÓK:
2,5 bögre liszt
1,5 bögre zabpehely
1 tk.szódabikarbóna
2 tk. fahéj
csipet gyömbérpor
1 bögre vaj
1 tojás
4 ek. porcukor
1,5 bögre sütőtökpüré (1 kisebb tök)
1 bögre cukor
1 tk. vanília aroma
0,5 tábla csoki apróra vágva
1 bögre dió apróra vágva
ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, zabpelyhet és szódabikarbónát, forgassuk bele a fahéjat, diót és gyömbért majd egy csipet sóval megszórva alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
Egy másik edényben az olvasztott vajat a cukorral krémesre keverjük. (kb. 5 perc a robotgéppel). Lassú kevergetés mellett az előre felvert tojást, a vanília aromát és a sütőtököt is hozzákeverjük, majd öt perc pihentetés után a száraz alapanyagokba forgatjuk. Kicsi adagokban a csokit és a diót is belekeverjük (utóbbi lehet darabokban vagy darálva is), majd újabb 5 percig hagyjuk állni. Ha a tészta túl nedves, zabpehellyel javítjuk, ha pedig túl száraz, egy kevés tejet adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe púpos evőkanál nagyságú adagokat mérünk ki, majd olajos kanállal lapogatjuk le azokat. 160 fokos sütőben 12-13 percig sütjük, majd konyharuha alatt hűtjük a kekszeket.