Csicseriborsós egytálétel
Hozzávalók
1/4 csésze olívaolaj
1 nagyobb, aprított vöröshagyma
6-8 gerezd zúzott fokhagyma, vagy egy evőkanál fokhagymakrém
1 tk. kömény (őrölt)
cayenne bors és feketebors
1 púpos evőkanál piros fűszerpaprika
3 nagyobb répa felkarikázva
80 dkg szárított csicseriborsó
4 dl húsleveslé
1 tk. cukor
só ízlés szerint
bébispenót díszítésképpen
(1 kis doboz paradicsomszósz)
Figyelem!
A csicseriborsót főzés előtt egy napig áztatni kell, majd az áztatást követően alaposan átöblíteni!
Elkészítése:
Először a vöröshagymát és a fokhagymákat pirítjuk meg kevés olajon, majd a fűszereket hozzáadva, további 2 - 3 percig melegítjük még közepes gázon. Mikor már a hagyma teljesen puha hozzáadjuk a karikázott répákat, a csicseriborsót és a húsleves alapot, majd 10 - 12 percig főzzük, amíg a répa is meg nem puhul. Közben igény szerint fűszerezhetjük még, és friss spenótlevelekkel is megspékelhetjük.
Akik az édesebb ételeket kedvelik, a bazsalikommal összekevert paradicsompürével még ízletesebbé varázsolhatja a fogást. Mikor már minden alapanyagot az egytálételhez adtunk, lefedjünk az edényt és még 20 - 25 percig főzzük, míg a csicseriborsó le nem dobja a héját, ezzel sűrítve az ételt.
Tálalás:
Az ételt forrón tálaljuk fokhagymás pirítóssal, egy evőkanál fehérboros tejföllel a tetején.

1/4 csésze olívaolaj
1 nagyobb, aprított vöröshagyma
6-8 gerezd zúzott fokhagyma, vagy egy evőkanál fokhagymakrém
1 tk. kömény (őrölt)
cayenne bors és feketebors
1 púpos evőkanál piros fűszerpaprika
3 nagyobb répa felkarikázva
80 dkg szárított csicseriborsó
4 dl húsleveslé
1 tk. cukor
só ízlés szerint
bébispenót díszítésképpen
(1 kis doboz paradicsomszósz)
Figyelem!
A csicseriborsót főzés előtt egy napig áztatni kell, majd az áztatást követően alaposan átöblíteni!
Elkészítése:
Először a vöröshagymát és a fokhagymákat pirítjuk meg kevés olajon, majd a fűszereket hozzáadva, további 2 - 3 percig melegítjük még közepes gázon. Mikor már a hagyma teljesen puha hozzáadjuk a karikázott répákat, a csicseriborsót és a húsleves alapot, majd 10 - 12 percig főzzük, amíg a répa is meg nem puhul. Közben igény szerint fűszerezhetjük még, és friss spenótlevelekkel is megspékelhetjük.
Akik az édesebb ételeket kedvelik, a bazsalikommal összekevert paradicsompürével még ízletesebbé varázsolhatja a fogást. Mikor már minden alapanyagot az egytálételhez adtunk, lefedjünk az edényt és még 20 - 25 percig főzzük, míg a csicseriborsó le nem dobja a héját, ezzel sűrítve az ételt.
Tálalás:
Az ételt forrón tálaljuk fokhagymás pirítóssal, egy evőkanál fehérboros tejföllel a tetején.