2 ek. olívaolaj
1/2 kg csirkemell kockázva vagy akár garnélarák is lehet ;)
1 ek. fokhagymapor (frissen reszelve is tökéletes)
1/2 tk. édes paprikapor
1 dl fehérbor
2 ek. frissen facsart citromlé
2 közepes cukkini vékonyra reszelve
csipet petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagyobb méretű serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd közepes lángon pirítsuk pirítsuk aranybarnára a csirkemell kockákat. A folyamat alatt adjuk hozzá a fokhagymaport és a pirospaprikát is. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, mert akkor keserű lesz a paprika. Mikor már puhák a csirkemellkockák, tűzről levéve pihentessük.
Vegyünk egy edényt, és a bort a citromlével összeöntve 5 perc alatt melegítsük fel, majd adjuk hozzá a jól kinyomkodott cukkini csíkokat. A friss cukkinit magas fokozaton 3 perc alatt lepirítjuk, majd a tűzről levéve a sóval és petrezselyemmel ízesítjük.
A csirkemelleket újramelegítjük, majd óvatos kevergetés mellett a cukkinihez adjuk.
TIPP:
Egy pohár natúrjoghurtort 2 kanál fehérborral és egy kevés kakukkfüvel ízesítve remek öntetet készíthetünk hozzá.