HOZZÁVALÓK:
1 nagyobb cukkini
4-5 spenótlevél
2 dl főzőtejszín
1 dl tej
3 gerezd fokhagyma zúzva
450 g főtt gersli* (lásd itt)
olívaolaj
só
bors
ELKÉSZÍTÉS:
Egy serpenyőben felforrosítjuk az olíva olajat, majd a kockára vágott cukkiniket megpirítjuk rajta. A fokhagymát hozzáforgatjuk, és gyakori kevergetés mellett puhára pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen le, mert a fokhagyma megkeseredhet. Mikor már a cukkini is puha, a friss, vagy fagyasztóból kiolvasztott spenótleveleket durván felszeljük, és a cukkinihez forgatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd 5-8 perc után a főzőtejszínt is ráborítjuk. Az étel állagának krémesnek kell lenni, de előre kell gondolkozni, hiszen a kész gersli még tömörebbé teszi. Éppen ezért szükség szerint további egy deciliter tejjel higítjuk. 10 perc alatt összeforraljuk, majd a jól lecsöpögtetett, készre főzött gerslibe forgatjuk és még 10 percig egytálétellé főzzük.
TIPP:
Ínyencek kapros joghurttal vagy fehérboros tejföllel is megspékelhetik a tálalás során.