Vega csilisbab csicseriborsóból

HOZZÁVALÓK:

  1. 2-3 ek olaj
  2. 1 nagy vöröshagyma aprítva
  3. 1 gerezd fokhagyma zúzva, vagy 1 tk. fokhagymakrém
  4. 1-1,5 bögre sütőtök félig átsütve és felkockázva
  5. 2 dl paradicsomszósz vagy 1 paradicsomkonzerv
  6. 2 leveskocka 2 dl vízben feloldva
  7. 1 konzervbab
  8. 1-2 répa karikázva
  9. 2-3 fej gomba (el is hagyható)
  10. cayenne bors vagy csilipaprika
  11. só bors
  12. vegeta
  13. 1-1,5 bögre kész csicseriborsó (aki nem szereti, borsóval is helyettesítheti)
 
 

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra vágott fokhagymát az olajon alaposan lepirítjuk. Ezt követően a karikázott répát és a felszeletelt gombát lepirítjuk, a fűszereket hozzáadjuk, és közepes lángon 8-10 percig pároljuk, hogy a répa is puha legyen. Ezután hozzáadom a sütőtököt is, amit csak félig sütöttünk meg, és pár percig összepirítom a fűszeres zöldségekkel. Mikor a tök széle már lepirul, a serpenyőt leveszem a tűzről, és krumplinyomóval tetszés szerint összepaszírozom. (Én direkt kihagytam egy-két nagyobb kockát). Ezután a paradicsomszószt és a vizet is ráöntöm, és magas fokozatom 10 percig főzöm, közben gyakran megkeverem. Fedőt ne tegyünk rá, mert a víznek el kell belőle párolognia. Mikor már pörkölt állagú az étel, az alaposan átmosott konzervbabok és a konzerv csicseriborsót is ráöntöm és még 5-10 percig kevergetem, hogy az utolsó hozzávalók is átvegyék a paradicsom és a csili ízét.