Zöldséges quinoa kakukkfüves tejföllel
Hozzávalók 6 főre:
500 gramm quinoa
2 ek. olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl húsleves alap
2 dl víz
1 konzerv gomba
500 gramm zöldség (fagyasztott is lehet)
petrezselyem
Elkészítés:
A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát és a vöröshagymát, majd egy kis víz hozzáadásával pároljuk meg a zöldségeket. Míg a zöldség puhul, 1 liter vízben főzzük majdnem puhára a quinoát. Mikor ezzel is megvagyunk, a quinoát és a húsleves alapot öntsük a zöldségekre, és még negyed órát főzzük 15-20 percig. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot és rozmaringot.
A forró étel tetejére egy evőkanál sajtos-fűszeres-tejfölt tegyünk, melynek elkészítéséhez a következőket keverjük össze:
* 1 nagy pohár tejföl
* 200 gramm sajt
* kakukkfű, só és bors

500 gramm quinoa
2 ek. olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl húsleves alap
2 dl víz
1 konzerv gomba
500 gramm zöldség (fagyasztott is lehet)
petrezselyem
Elkészítés:
A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát és a vöröshagymát, majd egy kis víz hozzáadásával pároljuk meg a zöldségeket. Míg a zöldség puhul, 1 liter vízben főzzük majdnem puhára a quinoát. Mikor ezzel is megvagyunk, a quinoát és a húsleves alapot öntsük a zöldségekre, és még negyed órát főzzük 15-20 percig. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot és rozmaringot.
A forró étel tetejére egy evőkanál sajtos-fűszeres-tejfölt tegyünk, melynek elkészítéséhez a következőket keverjük össze:
* 1 nagy pohár tejföl
* 200 gramm sajt
* kakukkfű, só és bors