Baconbe csavart zöldbab

Hozzávalók:
500g zöldbab (frissen vagy fagyasztva)
fél tk. sütőpor
6-8 szelet bacon
1/2 tk. fokhagymapor
1 tk. barnacukor
só, bors
Elkészítés:
Hogyha a zöldbab nyers, vagyis friss, akkor forróvízbe pároljuk kissé, hogy megfonnyadjon. Mikor a víz már forr, egy kevés sütőport teszünk bele, majd két percig fedő alatt a tűzről levéve pároljuk a babokat. Hogyha fagyasztott babot szeretnénk előkészíteni, a még fagyos babokat tegyük egy pillanatra forró víz alá, majd terítsük egy konyharuhára, hogy lecsöpögjenek. Ezt követően egy lapos tányérba összekeverjük a fokhagymaport, a cukrot és a fűszereket ízlés szerint, majd beleforgatjuk a babokat. Mikor már megvan az ízük, a bacon szeleteket óvatosan egy csokor (4-5 szál bab ) köré tekerjük és kevés olívaolajon lepirítjuk. 
Tipp:
Hogy elkerüljük a bacon letekeredését, fokpiszkálóval átszúrhatjuk a csokrot. Forrón tálaljuk.