Fetás céklasaláta

HOZZÁVALÓK:
4 közepes cékla
60 gramm fetasajt
2 ek. frissen aprított petrezselyem
citromecet tetszés szerint 
1 mk. fokhagymapor
 
ELKÉSZÍTÉS:
Ha nem előfőzött céklát veszünk, hanem frisset, akkor a gumókat meghámozzuk, és logobó vízben 45 percig főzzük, míg a villa át nem megy rajta. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl puha, mert mikor már kész, kockákra kell szelni, és túlfőzés esetén szétmállhat. Kockázásnál érdemes az esztétikára is figyelni, szeleteljük a fetasajttal egy méretűre, így ízlésesebben mutat a tányéron. Egy tálban a felkockázott sajtot a céklával és minden más hozzávalóval alaposan összekeverem, majd alapos behűtés után tálalom. Én szeretem ha az ízek összeérnek, de aki inkább a frissességre hajt, az az ecetet ráöntheti a salátára a felszolgálás előtt is.