Gersli-jam
HOZZÁVALÓK:
1 ek. citromlé
2 bögre gersli
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek cukor
2 bögre tej
3-4 bögre víz
1-2 ek. lekvár
TOVÁBBÁ:
magok
gyümölcsök
kókusz, pisztácia, tökmag... tetszés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet a vízzel és a cukorral felmelegítjük, és 30 perc alatt készre főzzük benne a gerslit. (Ez néha 50 percig is eltarthat, attól függően, hogy milyen régi a gersli). A puhára főtt szemeket lecsöpögtetjük, citromlével, sóval és vaníliás cukorral óvatosan összekeverjük. A választott finomságokat, mint magok és gyümölcsök beleforgatjuk, majd egy pohár 1/3-át megtöltjük vele. Erre jöhet a lekvár, majd egy újabb adag gersli. A reggeli tetejét magokkal púpozzuk.
Isteni finomság rengeteg tápanyaggal!