Gerslisaláta uborkával

HOZZÁVALÓK:
Salátához:
250 g gersli (egy napra előáztatva)
1 bögre apróra vágott kígyóuborka
0,5 bögre lilahagyma
maréknyi frissen vágott petrezselyem
0,5 bögre kukorica (konzerv, vagy akár párolt)
2-3 ek. citromlé
3 ek. olívaolaj
Öntethez:
0,5 bögre görögjoghurt
2 ek. víz
1 tk. fokhagymapor
csipet só
 
ELKÉSZÍTÉS:
Az előáztatott gerslit a zacskó utasításai szerint készre főzzük, majd hideg vízben leszűrjük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. Mikor már langyos, minden egyéb hozzávalót beleforgatunk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a salátára locsolva tálaljuk.
 
TIPP:
A salátá mindig öntet nélkül tároljuk!
Az öntetet sose tároljuk 3 napnál tovább, és mindig üvegedénybe tegyük, mert a fokhagymapor beivódik a műanyagokba.