Karfiolujjacskák
		HOZZÁVALÓK:
	
		3 bögre kariol (kb két közepes karfiol)
	
		3 tojás
	
		1 nagy fej hagyma
	
		1 bögre sajt (15 dkg körül)
	
		1 szál fehérrépa
	
		3 szál sárgarépa
	
		petrezselyem
	
		só
	
		bors
	
		vegeta
	
		ELKÉSZÍTÉS:
	
		A karfiolt virágjaira szedjük és miután a kemény torzsától is megszabadultunk megpároljuk, hogy a villa könnyedén átmenjen rajta. Mikor ez kész, krumplipasszírozóval szétnyomjuk őket, a fűszerekkel megízesítjük, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot, reszelt fehér-és sárgarépát. Ezután az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk, majd a friss petrezselymet és végül, mikor a karfiol már nem meleg, jöhetnek a tojások is. 
	
		A masszából a képen látható formákat alakítunk ki, megforgatjuk zsemlemorzsában és sütőpapírra fektetjük azokat.
	
		170 fokon 20 -25 perc alatt aranybarnára sütjük őket, és félidőnél mindegyiket megforgatjuk.
	
		A MÁRTÁS:
	
		A mi kedvencünk a 3 ek. tejföl, 1 ek. majonéz, só, bors és egy löttyintés citromlé keveréke, de a pirosarany-ketchup-bors-fokhagymakrém keveréke is fantasztikus. Aki pedig szeretne valami fanyarabbat, az a kapros tejfölt is kipróbálhatja.
	
		TIPP:
	
		Aki a pikánsabb ízeket szereti, erőspaprikát vagy fokhagymakrémet is adhat a masszához.
	
