Karfiolujjacskák

 
HOZZÁVALÓK:
3 bögre kariol (kb két közepes karfiol)
3 tojás
1 nagy fej hagyma
1 bögre sajt (15 dkg körül)
1 szál fehérrépa
3 szál sárgarépa
petrezselyem
bors
vegeta
 
ELKÉSZÍTÉS:
A karfiolt virágjaira szedjük és miután a kemény torzsától is megszabadultunk megpároljuk, hogy a villa könnyedén átmenjen rajta. Mikor ez kész, krumplipasszírozóval szétnyomjuk őket, a fűszerekkel megízesítjük, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot, reszelt fehér-és sárgarépát. Ezután az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk, majd a friss petrezselymet és végül, mikor a karfiol már nem meleg, jöhetnek a tojások is. 
A masszából a képen látható formákat alakítunk ki, megforgatjuk zsemlemorzsában és sütőpapírra fektetjük azokat.
170 fokon 20 -25 perc alatt aranybarnára sütjük őket, és félidőnél mindegyiket megforgatjuk.
 
A MÁRTÁS:
A mi kedvencünk a 3 ek. tejföl, 1 ek. majonéz, só, bors és egy löttyintés citromlé keveréke, de a pirosarany-ketchup-bors-fokhagymakrém keveréke is fantasztikus. Aki pedig szeretne valami fanyarabbat, az a kapros tejfölt is kipróbálhatja.
 
TIPP:
Aki a pikánsabb ízeket szereti, erőspaprikát vagy fokhagymakrémet is adhat a masszához.