Quinoagombóc
HOZZÁVALÓK 24 GOMBÓCHOZ:
2 bögre főtt quinoa (lásd: előkészületek)
2 nagy tojás felverve
3 sárgarépa reszelve
1,5 bögre spenótlevél apróra vágva
1 fej lilahagyma
2 tk. fokhagyma fűszerpor
2-3 dkg reszelt sajt
2 ek. liszt
só, bors
ELŐKÉSZÜLETEK:
A quinoa elkészítése felettébb egyszerű, hiszen a mosást követően, kétszeres vízben - forrást követően fedő alatt - pároljuk nagyjából negyed óráig. Utána tálalható.
ELKÉSZÍTÉS:
Mikor a quinoa elkészült, folyamatosan kevergetjük, mindaddig, míg az langyos nem lesz. Ekkor az összes hozzávalót beleforgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy fakanállal, lassan forgassuk, így a quinoa nem válik pépessé.
Ha a massza folyós, liszttel sűrítjük, ha pedig sűrű, tojással és egy kevés tejjel lazítjuk. Mikor már a massza kész, kiolajozott kanállal a korábban kiolajozott muffinformába adagoljuk, és enyhén lelapítjuk
170 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
TIPP:
Mártogatósként zöldfűszeres tejfölt tálalhatunk, vagy egy pohár joghurtot némi vegetával és egy evőkanál fehérborral összekeverve.