Sonkás-tökös tócsi
Hozzávalók:
-
2 tojás
-
1/2 bögre liszt
-
3 bögre előkészített tök (lásd: előkészületek)
-
1/2 bögre reszelt saj
-
3 szál friss újhagyma
-
5 szelet bacon kissé átpirítva, aprítva
-
2 ek. pálmazsír, vagy egy dl olaj
-
Elkészítés:
-
A tököt megmossuk, meghámozzuk, és szeletelőn julienre szeljük. Egy kevés sóval összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét.
-
Elektromos mixerrel felverjük a tojást, majd a lisztet hozzáadva, további fél percig keverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, sajtot és tököt, valamint ízlés szeriint sót és borsot.
-
Mikor a mixer már homogén masszát kever, lekapcsoljuk azt és egy fakanállal beleforgatjuk a bacon darabkákat is.
-
A pálmazsírt felforrósítjuk, és egy púpos evőkanál masszát a zsiradékba teszünk, enyhén lelapítjuk. Pár percig pirítjuk, majd villával megfordítjuk és azt az oldalát is aranybarnára pirítjuk.
-
Papírral letakart tányérra tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd petrezselymes joghurttal tálaljuk. (Ha a joghurt túl folyékony, egy teáskanál lissztel besűrítjük.)