Sonkás-tökös tócsi

Hozzávalók:

  •     2  tojás

  •     1/2 bögre liszt

  •     3 bögre előkészített tök (lásd: előkészületek)

  •     1/2 bögre reszelt saj

  •     3 szál friss újhagyma

  •     5 szelet bacon kissé átpirítva, aprítva

  •     2 ek. pálmazsír, vagy egy dl olaj

  •  

Elkészítés:

  1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, és szeletelőn julienre szeljük. Egy kevés sóval összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét. 

  2. Elektromos mixerrel felverjük a tojást, majd a lisztet hozzáadva, további fél percig keverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, sajtot és tököt, valamint ízlés szeriint sót és borsot.

  3. Mikor a mixer már homogén masszát kever, lekapcsoljuk azt és egy fakanállal beleforgatjuk a bacon darabkákat is. 

  4. A pálmazsírt felforrósítjuk, és egy púpos evőkanál masszát a zsiradékba teszünk, enyhén lelapítjuk. Pár percig pirítjuk, majd villával megfordítjuk és azt az oldalát is aranybarnára pirítjuk. 

  5. Papírral letakart tányérra tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd petrezselymes joghurttal tálaljuk. (Ha a joghurt túl folyékony, egy teáskanál lissztel besűrítjük.)