Töltött zöldségek
Hozzávalók:

1 padlizsán
1 cukkini
3 sárgarépa
3 kaliforniai paprika
2 maréknyi borsó
125 g túró
1 nyers cékla
3 ek. olívaolaj
petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
1. túrós borsóval töltött padlizsán
A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk és a belsejét kanállal kikaparjuk. A kikapart részt félretesszük, hiszen később még szükség lesz rá. Ez után a puhára párolt borsót egy evőkanál olívaolajjal és a tört túróval összekeverjük, majd megtöltjük vele az üres padlizsánokat. A tetejét petrezselyemmel megszórjuk és alufóliával bélelt tűzálló tepsibe tesszük.
2. színes zöldségekkel töltött kaliforniai paprika
A paprikákat megmossuk, hosszában félbevágjuk és a magházat eltávolítjuk. Ezek után a cukkinit, répát és céklát kislyukú reszelőn összereszeljük, sózzuk-borsozzuk majd a lé kinyomása után beletöltjük a paprikákba. Olajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel megszórjuk majd a palizsánok mellé fektetjük és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Tálalás:
A frissen sült, karamelizálódott zöldségek hideg tejföllel a legfinomabbak!