Borsópürével töltött csirkemell
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
50 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg reszelt sajt
1 ek vaj
1 kis tejföl
2 ek olívaolaj
só, bors, vegeta
Elkészítés:
A zöldborsót egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy ellepje azt, majd 10 percig maximum fokozaton megfőzzük a mikróban. Ezt követően leszűrjük, sózzuk és borsozzuk, majd megpirítjuk őket a vajon. Mikor a borsók már puhák és meg is pirultak, levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot. Ha ez kész, rúdmixerrel pürésítjük az egészet, és a bevegetázott, hosszában félig bevágott csirkemellekbe töltjük. Hogy a püré bent maradjon, fogvájóval összetűzzük, majd miután olívaolajjal (esetleg fokhagymás olívaolajjal) meglocsoltuk, az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. Köretképpen negyedbe vágott krumplikat szórhatunk mellé.
Olvass tovább: https://creativebloggirl.webnode.hu/blog/receptek/borsopurevel-toltott-csirkemell/
Készíts saját weboldalt ingyen: https://www.webnode.hu

70 dkg csirkemell
50 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg reszelt sajt
1 ek vaj
1 kis tejföl
2 ek olívaolaj
só, bors, vegeta
Elkészítés:
A zöldborsót egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy ellepje azt, majd 10 percig maximum fokozaton megfőzzük a mikróban. Ezt követően leszűrjük, sózzuk és borsozzuk, majd megpirítjuk őket a vajon. Mikor a borsók már puhák és meg is pirultak, levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot. Ha ez kész, rúdmixerrel pürésítjük az egészet, és a bevegetázott, hosszában félig bevágott csirkemellekbe töltjük. Hogy a püré bent maradjon, fogvájóval összetűzzük, majd miután olívaolajjal (esetleg fokhagymás olívaolajjal) meglocsoltuk, az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. Köretképpen negyedbe vágott krumplikat szórhatunk mellé.
Olvass tovább: https://creativebloggirl.webnode.hu/blog/receptek/borsopurevel-toltott-csirkemell/
Készíts saját weboldalt ingyen: https://www.webnode.hu