Finom barátság: csirke és a franciasaláta
HOZZÁVALÓK:
2 alsó-felső csirkecomb
1,5 dl fehérbor
víz
30 dkg fagyasztott franciasaláta alap
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál zsír
só
bors
ELKÉSZÍTÉS:
Wokban felhevítem a zsírt, és kicsit elősütöm benne a csirkecombok mindkét oldalát, majd felöntöm a borral. Sózom, borsozom, és ebben párolom fedő alatt - ha szükséges, öntök még hozzá vizet. Ha a hús megpuhult, hozzáöntöm a zöldségkeveréket, és azt is puhulásig párolom. Ezután megcsinálom rá a tejfölös habarást. Csomómentesre kikeverem a tejfölt, a lisztet, a mustárt, a majonézt. A csirke levéből kicsit hozzákeverek, majd ezt visszaöntve a wokban összeforralom.