Francia zöldmártásos gersli
* 50 dkg gersli (1 éjszakán át áztatva).jpg)
.jpg)
* 30 dkg reszelt sajt
* 2 bögre borsó vagy brokkoli párolva - zöld legyen! :) -
* 1 csomag spenót hagyományos módon elkészítve
* olaj
* fehérbors
* só
* majoranna
ELKÉSZÍTÉS:
A spenótot hagyományos módon elkészítjük, majd beleforgatjuk a már megpárolt zöldséget. Tűzről levéve, folyamatos kevergetés mellett a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Egy nagyobb edénybe az olajat felforrósítjuk és az átmosott és lecsöpögtetett gerslit megpirítjuk rajta, ízlés szerint fűszerezzük és a végén a korábban elkészített spenótos zöldséggel összekeverjük. Tálaláskor reszeltsajjtal és vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
TIPP:
Mivel a recept francia, ha autentikusan akarjuk készíteni, a gerslit száraz fehérborral főzzük fel, a spenótot szintén borral ízesítjük és természetesen főzés közben szakácsok poharába is ezt töltjük.