HOZZÁVALÓK:
2 egész csirkecomb részeire vágva
3 ek. olíva olaj
3-4 ek. méz
3 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 ek. gyömbérpor
1 mk. vegeta
2 ek. víz
kevés só
ELKÉSZÍTÉS:
A csirkecombokat bőrével vagy anélkül finoman beleforgatjuk a sóba, kissé megmasszírozzuk vele. A további hozzávalókat egy kistálban homogén krémmé keverjük, és a pompás szószt a csirkecombokra öntjük. Dobozban vagy sütőzacskóban (mindenképp zárt térben) egy éjszakát pihentetjük. Ezidő alatt minden ízt és aromát magába szív, így másnap már csak egy kevés vizet kell önteni a tepsibe, szépen belefektetni a combokat, és alufóliával letakarni. 180 fokon 30-40 perc alatt omlóssá sül.
Én az utolsó tíz percben levettem a fóliát, így a bőrke kissé megpirult. Héjában sült krumplival tálaltam, de rizzsel vagy párolt ceruzababbal is isteni.