Padlizsános-csicseriborsós egytál

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 1/2 paprika aprítva
  • 1 tk. őrölt köménymag
  • 1 tk. koriander
  • 1/2 mk. tormakrém
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2-3 paradicsom kockázva
  • 2 tk. reszelt gyömbér
  • cayenne bors ízlés szerint
  • 1,5 bögre főtt csicseriborsó
  • 1/2 bögre víz
  • 1/4  bögre petrezselyem
  • 1/4 k. masala (fehérbors, só, gyömbérpor, koriander és kömény keveréke)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. 200 fokos sütőben alufóliás tepsiben 40 perc alatt megsütjük a padlizsánt, majd mikor kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy kanál külső felével, vagy krumplinyomóval enyhén pépesítjük. 
  2. Egy mélyebb fokban, vagy edényben, ami nem ég le könnyen, forró olíva olajban aranybarnára sütjük a hagymát, majd a paprikát is lepirítjuk. A fokhagymát, köménymagot, koriandert, gyömbért és cayenne borsot hozzáadjuk, és további tíz percig pirítjuk, vigyázva hogy nehogy odaégjen. (a gyömbér megkeseredik, ha leég).
  3. Mikor már érezzük a fűszer friss illatát, hozzáadjuk a vizet, a csicseriborsót és a pürésített padlizsánt is. Felforraljuk, majd a többi fűszert is hozzáadva (a petrezselymet még nem)15 percig közepes lángon főzzük.  
  4. A tűzről levéve a petrezselymet és a tormakrémet is beleforgatjuk és barna rizzsel tálaljuk.