Padlizsános-csicseriborsós egytál
HOZZÁVALÓK:
- 1 nagy padlizsán
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 1/2 paprika aprítva
- 1 tk. őrölt köménymag
- 1 tk. koriander
- 1/2 mk. tormakrém
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 2-3 paradicsom kockázva
- 2 tk. reszelt gyömbér
- cayenne bors ízlés szerint
- 1,5 bögre főtt csicseriborsó
- 1/2 bögre víz
- 1/4 bögre petrezselyem
- 1/4 k. masala (fehérbors, só, gyömbérpor, koriander és kömény keveréke)
ELKÉSZÍTÉS:
- 200 fokos sütőben alufóliás tepsiben 40 perc alatt megsütjük a padlizsánt, majd mikor kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy kanál külső felével, vagy krumplinyomóval enyhén pépesítjük.
- Egy mélyebb fokban, vagy edényben, ami nem ég le könnyen, forró olíva olajban aranybarnára sütjük a hagymát, majd a paprikát is lepirítjuk. A fokhagymát, köménymagot, koriandert, gyömbért és cayenne borsot hozzáadjuk, és további tíz percig pirítjuk, vigyázva hogy nehogy odaégjen. (a gyömbér megkeseredik, ha leég).
- Mikor már érezzük a fűszer friss illatát, hozzáadjuk a vizet, a csicseriborsót és a pürésített padlizsánt is. Felforraljuk, majd a többi fűszert is hozzáadva (a petrezselymet még nem)15 percig közepes lángon főzzük.
- A tűzről levéve a petrezselymet és a tormakrémet is beleforgatjuk és barna rizzsel tálaljuk.