Rakott brokkoli virslikarikákkal
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott brokkoli
2 pár virsli (maradék húsokból is lehet)
15 dkg reszelt sajt
1 nagy tejföl
só, bors, vegeta
1 ek liszt
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A már kiolvasztott, lecsepegtetett brokkolikat kisebb darabokra bontjuk, majd egy kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Eközben a virsliket is felszeleteljük, és hozzáadjuk a brokkolikhoz. A tejfölt, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és egy kevés liszttel összekeverjük, vagy esetleg egy kis fehér borral megbolondítjuk. Mikor már az öntet is kész, egy hőálló jénait zsemlemorzsával szórunk be, és két rétegben beletesszük a brokkolit és a virslit, közé a szósz öntjük. A tetejére még teszünk egy kis sajtot, és előre melegített sütőben addig sütjük, míg az meg nem pirul és el nem fözi az összes levét.
Tipp:
A receptet karfiollal vagy egyéb más nagyobb méretű zöldséggel is helyettesíthejük, vagy vegyesen is megsüthetjük azokat.

45 dkg fagyasztott brokkoli
2 pár virsli (maradék húsokból is lehet)
15 dkg reszelt sajt
1 nagy tejföl
só, bors, vegeta
1 ek liszt
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A már kiolvasztott, lecsepegtetett brokkolikat kisebb darabokra bontjuk, majd egy kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Eközben a virsliket is felszeleteljük, és hozzáadjuk a brokkolikhoz. A tejfölt, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és egy kevés liszttel összekeverjük, vagy esetleg egy kis fehér borral megbolondítjuk. Mikor már az öntet is kész, egy hőálló jénait zsemlemorzsával szórunk be, és két rétegben beletesszük a brokkolit és a virslit, közé a szósz öntjük. A tetejére még teszünk egy kis sajtot, és előre melegített sütőben addig sütjük, míg az meg nem pirul és el nem fözi az összes levét.
Tipp:
A receptet karfiollal vagy egyéb más nagyobb méretű zöldséggel is helyettesíthejük, vagy vegyesen is megsüthetjük azokat.