Sült máj színesen
	HOZZÁVALÓK:

	1 kg máj
	40 dkg színes paprika
	20-30 dkg gomba tetszés szerint
	1 fej vöröshagyma
	2-3 gerezd fokhagyma
	olaj
	só
	bors
	fokhagymapor
	vegeta
	(kevés zsíros szalonna)
	ELKÉSZÍTÉS:
	A zöldségeket előkészítjük az ételhez: a paprikákat megmossuk, és hosszúkás csíkokra szeljük, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk, a fokhagymákat pedig megpucoljuk, és apró vágásokat ejtünk rajta anélkül, hogy felvágnánk. 
	A májat tetszőleges nagyságságúra szeljük, és egy kevés olajon a nagy darabokra vágott hagymákkal együtt félkészre pirítjuk. Ezalatt a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Nem kell teljesen lepirítanunk, mert utána még a sütőben is továbbsütjük majd.
	Egy mélyebb tepsiben vagy római tálban fejezzük be az ételt. Egy kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd az előkészített zöldésgeket és a májat a szafttal és hagymával együtt összeönjük és óvatosan fakanállal átforgatjuk. A tetejét egy csipet fokhagymaporral még megszórjuk, majd a tepsit lefedve 180 fokon készre sütjük körülbelül 20 perc alatt.
	Mikor már a paprikák is megfonnyadtak, és a máj szaftosan készre sült, a fedőt levéve még öt percig sütjük, majd héjában sült krumplival tálaljuk.
	TIPP:
	10-20 dkg vékonyra szeletelt zsírszalonnát hozzáadva még markánsabb és szaftosabb ízeket kaphatunk. Ám zsírtartalma miatt nem kell előrepirítani, elég a tepsiben a zöldségekhez keverni. 
	Az egész fokhagymagerezdeket a máj alá rejtve a végén puha, krémes állagú finomságot kapunk.