Brittkenyér
HOZZÁVALÓK:

3 bögre liszt
2 tk. cukor
1,5 tk. só
1 púpos tk. szódabikarbóna
1 csomag élesztő
1 bögre tej
1/4 bögre víz
2 ek. olaj
zsemlemorzsa a forma szélére
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a cukorral, sóval és szódabikarbónával összekeverem. A tejet a vízzel, és az olajjal mikróban felmelegítem és alaposan elkeverem benne az élesztőt, majd hagyom tíz percig pihenni. Mikor már buborékos a folyadék, beleforgatom a lisztes keverékbe, és dagasztókarral homogénné keverem.
Kivajazott tepsibe prézlit/zsemlemorzsát szórok, majd beleöntöm a masszát, és hagyom, hogy duplájára keljen. (Meleg helyen konyharuhával letakarva 30-35 perc.) 180 fokos sütőben 40-45 percet sütöm, míg aranybarnára nem sül.
TIPP:
Ha esetleg a kérge túl kemény lenne, miután kivettük a sütőből spricceljük le a vízzel és takarjuk le konyharuhával.