Francia parasztkenyér

Hozzávalók:

1 tk. Só

1 tojás

3 bögre liszt

1 ek. Olaj

1 tk. Cukor

2 tk. Élesztőpor

1 bögre csapmeleg víz

 

Elkészítés:

 

Először a szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd a vizet lassanként hozzáöntjük és gyengéden elkeverjük. Olajos kézzel átsimítjuk a masszát és letakarva hagyjuk, hogy a duplájára keljen.

Eközben egy kevéske olajjal kikenünk egy hosszúkás tepsit. A megkelt masszát szintén olajos kézzel kissé hosszúkásra sodorjuk egy lisztes gyúródeszkán, majd a tepsire helyezzük és megkenjük a felvert tojásból és az 1-2 ek. vízből készült páccal.

200 fokon aranybarnára sütjük, majd konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.

 

Tipp:

A sütőbe tehetünk a forma mellé egy tál hideg vizet, a párolgás ugyanis belül puhává, kívül ropogóssá teszi a tenyeret.