Joghurtos zsemle
Hozzávalók kb. 8 zsemléhez:

200 g liszt (bármilyen fajta)
1 tk cukor
1 tk sütőpor
1/4 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
1 ek. olaj
250 g natúr joghurt vagy kefír
további olaj
Figyelem:
A tészta masszája nagyon nedves, ezért én kanállal tettem ki az adagokat a sütőpapírra. Mindenki számoljon azzal, hogy a zsemle nem emelkedik sokat
Elkészítés:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, olajat és kanalanként a joghurtot. Alaposan összekeverjük és hagyjuk 10-12 percig pihenni.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe akkora golyókat gyúrúnk, (vagy kanállal kiszedünk), hogy a kezünkkel még le tudjuk fedni teljesen. Figyeljünk, hogy csak lazán gyúrjuk a golyókat, különben túl tömör lesz a tészta, és nem kel meg a sütőben.
Sütés előtt olajjal kenjük le őket, vagy ha szeretnénk hogy szép aranybarna legyen, akkor vízzel higított tojással kenegetjük meg őket.
180 fokos sütőben 30-35 percig hagyjuk őket sülni, majd konyharuha alatt hűtjük őket.
Tipp:
Ha a teltebb zsemléket kedveljük, akkor tehetünk még bele egy tojást, ha pedig még lazább tésztát szeretnénk kapni, egy tk. élesztőt is belekeverhetünk a lisztbe