Lágykenyér Amish-módra

A langyos vízre rászórom az élessztőt, és hagyom, hogy elolvadva buborékokat alkosson rajta. Ez után a cukrot, a sót és az olvasztott vajat is belekeverem, majd mikor már teljesen homogén a folyadék, bögrénként adjuk hozzá a lisztet és dagasztókarral addig dagasszuk, amíg teljesen el nem oszlik a liszt.
Ha a tészta megkívánja, nyugodtan adhatunk hozzá még egy bögre lisztet.
Alaposan kiolajozott edénybe öntjük a masszát és egy óra alatt, meleg helyen tartva a duplájára kelesztjük. Mikor ez kész, egy alaposan belisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, míg minden levegő ki nem megy belőle.
Egy kivajazott tepsibe tesszük a tésztát és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a kenyeret.
Érdemes figyelni arra is, hogy a kenéyr még a sütőben is emelkedik, ezért olyan edénybe tegyük, hogy ne legyen tele, inkább csak félig.