Lenmagos vekni

Hozzávalók:

 

1 ek. Cukor

2 tojás

0,5 tk. Só

3 bögre liszt

1 tk. Sütőpor

2-3 ek. Lenmag

2-3 ek. Szezámmag

2 bögre szénsavas ásványvíz

 

 

Elkészítés:

 

A szárazanyagokat alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Érdemes 1-2 perccel korábban kiönteni a folyadékot, mert a túlzott szénsav felhabosíthatja a masszát. Olajozott tepsibe önjük a tésztát, késsel négyzetrácsosra irdaljuk, majd egy tk. szezámmaggal díszítjük és 45 perc alatt 200 fokon ropogósra sütjük.

 

Tipp:

 

Mivel a magok rendkívül jót tesznek az emésztésnek, valamint fényessé varázsolják a hajunkat és a bőrünket is, érdemes teljes kiőrlésű liszttel dolgozni, hogy a kalóriatartalma is alacsony maradjon, így egy teljesen egészséges kenyeret kapunk.