Lenmagos vekni
Hozzávalók:
1 ek. Cukor
2 tojás
0,5 tk. Só
3 bögre liszt
1 tk. Sütőpor
2-3 ek. Lenmag
2-3 ek. Szezámmag
2 bögre szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
A szárazanyagokat alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Érdemes 1-2 perccel korábban kiönteni a folyadékot, mert a túlzott szénsav felhabosíthatja a masszát. Olajozott tepsibe önjük a tésztát, késsel négyzetrácsosra irdaljuk, majd egy tk. szezámmaggal díszítjük és 45 perc alatt 200 fokon ropogósra sütjük.
Tipp:
Mivel a magok rendkívül jót tesznek az emésztésnek, valamint fényessé varázsolják a hajunkat és a bőrünket is, érdemes teljes kiőrlésű liszttel dolgozni, hogy a kalóriatartalma is alacsony maradjon, így egy teljesen egészséges kenyeret kapunk.