Rozmaringos olasz cipó - focaccia -

Hozzávalók:

 

1 ek. Cukor

2 tk. Élesztő

1 tk. Só

2 bögre liszt

1 tojás

1 tk. Sütőpor

2-3 ek. Friss vagy 2 tk. Szárított rozmaring

1 csipet fokhagymapor, oregánó és bazsalikom

2 ek. olívaolaj

1 bögre langyos víz

 

Elkészítés:

 

A langyos vizet az élesztővel és a cukorral alaposan összekeverem, majd tíz percig pihentetem, míg az buborékozni nem kezd. A sót a liszttel és a fűszerekkel elkeverem majd az élesztős vizet apránként hozzáadom és legalább öt percig dagasztom. Egy műanyagtálban 1 órát kelesztem, lisztes kézzel kerekre formázom majd az aranybarna héj eléréséért vizes tojással átkenem. 200 fokon 25 percig sütöm.

 

Tipp:

 

Rozé borokkal és friss sajtokkal tálalom.