Rozmaringos olasz cipó - focaccia -
Hozzávalók:
1 ek. Cukor
2 tk. Élesztő
1 tk. Só
2 bögre liszt
1 tojás
1 tk. Sütőpor
2-3 ek. Friss vagy 2 tk. Szárított rozmaring
1 csipet fokhagymapor, oregánó és bazsalikom
2 ek. olívaolaj
1 bögre langyos víz
Elkészítés:
A langyos vizet az élesztővel és a cukorral alaposan összekeverem, majd tíz percig pihentetem, míg az buborékozni nem kezd. A sót a liszttel és a fűszerekkel elkeverem majd az élesztős vizet apránként hozzáadom és legalább öt percig dagasztom. Egy műanyagtálban 1 órát kelesztem, lisztes kézzel kerekre formázom majd az aranybarna héj eléréséért vizes tojással átkenem. 200 fokon 25 percig sütöm.
Tipp:
Rozé borokkal és friss sajtokkal tálalom.