Tojáskenyér

Legelőször is mit kell tudni a tojáskenyérről?
 
A tojáskenyér épp olyan kenyér alakú étel, mint bármilyen másik kenyér, csak sokkal egészségesebb, mert a hízlaló szénhidrátot (legjobb esetben is rozslisztet) itt tojásra, szalámira és sajtra, zöldségekre cseréljük. A kenyér gyorsan elkészül, rendkívül laktató és bármihez fogyasztható. Előnyös azoknak, akik nem tudnak lemondani a kenyér élvezetéről, de fogyni szeretnének, azoknak akik inkább a fehérje szintjüket szeretnék emelni. Sőt, megfelelő étel azoknak is, akik egész nap csak rohannak, mert tulajdonképpen egy szelet tojáskenyér felér egy egészséges szendviccsel. 
 
Hozzávalók egy közel egy kilós kenyérhez:
 
6 tojás
3/4 bögre tej
1 tk. mustár
1,5 bögre liszt (teljeskiörlésű rozsliszt az igazi)
1,5 tk. sütőpor
1 bögre szalámi (mi párizsit használtunk)
25 dkg sajt, lehetőleg száraz fajta
 
Elkészítés:
 
Miután a tojásakat alaposan felvertük egy nagyobb tálban, a tejet és a mustárt is beleforgatjuk, majd apránként hozzáaduk a sütőport és a lisztet. 1-2 percig pihentetjük a tésztát, majd jöhet a reszelt sajt és a szalámi, amit én apró kockákra szeltem. 
 
A masszát vajat tepsibe öntöm és 175 -180 fokon egy órán át sütöm, míg át nem megy a tűpróbán. 
 
Tipp:
 
Én a masszához tettem még egy kis vegetát és oregánót, hogy teljes legyen az ízorgia.
Aki a zöldségeket kedveli, az zöldborsót vagy kukoricát is adhat hozzá.