Cukkinis-répás karalábétócsi

HOZZÁVALÓK:
  • 1 közepes cukkini héjával együtt lereszelve
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3 répa lereszelve
  • 2 kisebb-nagyobb karalábé lereszelve
  • 2 ek. petrezselyem
  • 1-2 tojás
  • 1/4 bögre liszt (vagy fél bögre zsemlemorzsa)
  • 2-3 fokhagymagerezd apróra zúzva
  • 3 ek. olíva olaj
  • só,bors és vegeta
ELŐKÉSZÜLETEK:
Minden zöldséget reszeljünk le, enyhén sózzuk be, és mikor a levét el kezdi kiengedni, akkor alaposan nyomkodjuk meg kézzel, hogy minden víz távozzon. 
ELKÉSZÍTÉS:
Minden alapanyagot keverjünk össze, ha nagyon száraz, akkor adjunk hozzá még tojást. Ha pedig nagyon nedves, zsemlemorzsával itassuk fel a folyadékot. Akárcsak a fasírtnál, alkosunk kisebb golyókat a tenyerünkbe, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és egy hideg kanállal nyomjuk laposra. A zöldségfasírt nedvességtartalma miatt hamarabb sül meg, ha laposabb. 
TÁLALÁS:
Kapros görögjoghurttal vagy citromlével és petrezselyemmel dúsított joghurttal tálalva fantasztikus ízkombinációt kapunk. 
 
Jó étvágyat!