Fóliás hal zöldségágyon

HOZZÁVALÓK:

1 kiló hal (pangasius nem ajánlott, mert szétmálik)
3 gerezd fokhagyma zúzva
4-5 ek. méz
2 szál újhagyma
0,5 tk. szezámmag
8 ek. teriyaki szósz
100 g márkázott vaj
bors

gyömbérpor
80 dkg zöldség tetszés szerint: répa, borsó, karfiol, brokkoli, paradicsom, paprika, cukkini
 
ELKÉSZÍTÉS:
Akkora alufólialapokat szelünk, hogy az kényelmesen betakarja a halszeletet és a zöldségeket, majd megkenjük a korábban már felolvasztott vajjal. A halszeleteket borssal, sóval bemasszírozzuk, majd félretesszük és a zöldségekből ágyat készítünk számára. (Friss zöldségeket három percre forró vízbe mártunk -paprika és paradicsom kivételével-, hogy megpuhuljanak, fagyasztott zöldségeket pedig alaposan lecsöpögtetjük használat előtt).
 A halszeleteket a zöldségre tesszük, majd a mézet, gyömbérport és zúzott fokhagymát a teriyaki szósszal összekeverjük és rákenjük a halra. Ezt követően az újhagyma zöld részét minél vékonyabbra szeljük, összekeverjük a szezámmaggal, és megszórjuk a zöldséges hal tetejét. Aki a pikánsabb ízeket szereti, egy kevés cayenne borssal is ízesítheti a halat.
Az adagokat alaposan becsomagoljuk a fóliába, hogy az aromák ne vesszenek el, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük a halat. Mikor már aranybarna a hal teteje, és a zöldségek is kissé megpirultak, a fóliát kicsomagolva további 5-8 percig hagyjuk, hogy a zöldség leve kissé elpárologjon.
A kész ételeket a fóliából kiszedve frissen főtt rizsre tálaljuk, és egy szelet citrom levével locsoljuk. Száraz fehérborokkal még ízletesebb.