Tepsis karfiol
Hozzávalók:
- 4 vékony szelet szalonna
- 6 bögre karfiolrózsa (7-8 dkg)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 bögre tejföl
- 1 ek vaj
- só, bors,
- 2 ek. snidling, vagy tetszés szerint zöldfűszerek
- 1/4 bögre reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolrózsákat a fokhagymával sós vízben feltesszük főni, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően lecsepegtetjük, és félre rakjuk amíg a szalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben.
A tejfölt a puha vajjal, sóval, borssal, a fele karfiollal és a snidlinggel összekeverük, majd krumplinyomóval pürésítjük. A pürét a reszelt sajttal, szalonnával és a maradék karfiollal óvatosan összeforgatjuk, és egy olajjal, zsemlemorzsával kikent tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.