Tepsis karfiol

Hozzávalók:

  • 4 vékony szelet szalonna
  • 6 bögre karfiolrózsa (7-8 dkg)
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 bögre tejföl 
  • 1 ek vaj
  • só, bors, 
  • 2 ek. snidling, vagy tetszés szerint zöldfűszerek
  • 1/4 bögre reszelt sajt


Elkészítés:

A karfiolrózsákat a fokhagymával sós vízben feltesszük főni, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően lecsepegtetjük, és félre rakjuk amíg a szalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben. 

A tejfölt a puha vajjal, sóval, borssal, a fele karfiollal és a snidlinggel összekeverük, majd krumplinyomóval pürésítjük. A pürét a reszelt sajttal, szalonnával és a maradék karfiollal óvatosan összeforgatjuk, és egy olajjal, zsemlemorzsával kikent tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.