Brokkolis fehérbab-krémleves

Hozzávalók négy főre:
1 ek. olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 dl húsleves alap
3 dl víz
1 fej brokkoli
1 fej vöröshagyma (aprítva)
1 konzerv fehérbab
só, bors, tökmag vagy fenyőmag
 
Elkészítés:
Hat perc alatt a fokhagymát és a vöröshagymát megpároljuk az olajon, majd a babot is megpirítjuk és ráöntjük a húslevesalapot. 10 - 15 percig főzzük közben ízlés szerint fűszerezzük a levest. Mikor a bab már ledobja a héját, akkor az előre puhára párolt brokkolit is hozzáadjuk, és pár perc főzés után az egészet turmixoljuk. (Ha pár darabot kiveszünk még a pürésítés előtt, az még jól mutathat a levesben tálaláskor.) Eközben fűszeres habarást készítünk, és lassan a leveshez adagolva tovább főzzük a levest. 
 
Tálalás:
Reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk és fenyőmaggal szórjuk meg!