Citromos gerslileves

2 ek. olívaolaj
40dkg csirkemell felkockázva
bors
2 gerezd fokhagyma szétzúzva vagy fokhagymakrém
1 vöröshagyma felaprítva
3 répa felkarikázva
őrölt köménymag
2 leveskocka
1 citrom
3 babérlevél
3/4 bögre nyers gersli
2 ek. petrezselyem
2 l víz
 
ELKÉSZÍTÉS:
 
A felforrósított olajban lepirítjuk a hagymát, majd a csirkét, majd sózzuk, borsozzuk és a fokhagymát, valamint a köményt is hozzáadjuk. A répát  hozzápirítjuk, majd mikor már aranybarna a csirke is, hozzáadjuk a vizet, a leveskockákat és a babérleveleket, majd közepes lángon főzzük.
 
Mikor a leves már bugyog, hozzáöntjük a gerslit (előtte érdemes átmosni), majd fedél alatt 15 percig puhítjuk azt. Ha már a gerslik megdagadtak, a petrezselymet is rászórjuk és a citromot félbevágva belefacsarjuk a levét. (Érdemes egy szűrő felett, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.)
 
Újabb forrásig főzzük, majd tálaljuk!