Gerslis zöldborsó-krémleves

HOZZÁVALÓK:
2 bögre borsó
4 bögre víz két leveskockával feloldva
1/3 bögre hagyma felkockázva - kb. 1 közepes -
1 gerezd fokhagyma zúzva
2 tk. citromlé
------------------------------------------------------------
2 ek. friss petrezselyem
1/4 tk. fehérbors
1/2 bögre gersli
3 sárgarépa joulienre szeletelve
kakukkfű
bors
ELŐKÉSZÜLETEK:
A gerslit körülbelül 4 bögre sós vízben puhára főzzük fedő alatt, majd leszűrjük.
ELKÉSZÍTÉS:
A vonal feletti hozzávalókat egy nagy fazékban - csak félig érjenek a hozzávalók - addig főzzük, míg a borsó puha nem lesz.* Mikor ez kész, kézi botmixerrel krémessé pürésítjük, majd a már korábban elkészített gerslit beleforgatjuk. Ha túl sűrű, forró vegetás vízzel higíthatjuk. Mikor az étel újra felforr, a répát és a fűszereket is hozzáadjuk és fedő alatt közepes lángon további 20 percig főzzük, néha-néha megkeverve.
TÁLALÁS:
Egy evőkanál tejföllel és egy levél friss petrezselyemmel tálaljuk.