Gyömbéres tojásleves
HOZZÁVALÓK
- 2 zöldséges leveskocka egy bögre vízben feloldva
- 4 dl víz
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 1/2 tk. paprikapor
- 2 felvert tojás
- ½ bögre friss újhagyma szeletelve
- 2 cukkini julienre vágva
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS

A vizet, leveskockát, szójaszószt és a paprikaport közepes lángon melegítjük, majd mikor már forrni kezd, a friss gyömbért is beleszórjuk, és
felforraljuk a levest.
Ezt követően lassan beleforgatjuk a felvert tojást, és közben egy villával gyorsan kevergetjük a levest, hogy a tojás szalagokban főjjön meg.
Mikor már a tojás szép szalagokban úszik a levesben, levesszük a tűzről majd beleforgatjuk a cukkini csíkokat és az újhagymát. Fedővel letarakrva 5 percig megfonnyasztjuk a zöldéseket, és kész is a finom, egészséges leves.
Tálaláskor egy teáskanál szójaszósszal locsoljuk meg a porciókat, és forrón fogyasztjuk.