Gyömbéres tojásleves

HOZZÁVALÓK
  • 2 zöldséges leveskocka egy bögre vízben feloldva
  • 4 dl víz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1/2 tk. paprikapor
  • 2 felvert tojás
  • ½ bögre friss újhagyma szeletelve
  • 2 cukkini julienre vágva
  • só, bors
 
ELKÉSZÍTÉS

A vizet, leveskockát, szójaszószt és a paprikaport közepes lángon melegítjük, majd mikor már forrni kezd, a friss gyömbért is beleszórjuk, és

felforraljuk a levest.

 

Ezt követően lassan beleforgatjuk a felvert tojást, és közben egy villával gyorsan kevergetjük a levest, hogy a tojás szalagokban főjjön meg.

 

Mikor már a tojás szép szalagokban úszik a levesben, levesszük a tűzről majd beleforgatjuk a cukkini csíkokat és az újhagymát. Fedővel letarakrva 5 percig megfonnyasztjuk a zöldéseket, és kész is a finom, egészséges leves.

 

Tálaláskor egy teáskanál szójaszósszal locsoljuk meg a porciókat, és forrón fogyasztjuk.