Kelkáposztakrémleves

Hozzávalók 6 adaghoz:
1 közepes fej kelkáposzta
1 nagy fej hagyma
3 db krumpli
2 gerezd fokhagyma (vagy 1 ek. fokhagymakrém)
1 kis pohár tejföl
2 zöldségleves alap kocka 
2 ek. vaj (nem margarin)
3 ek. tökmag
só, bors, vegeta
2-3 szem brokkoli a színéért

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a vajon barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a leveskockákat és mikor elolvadtak 2 liter vizet öntünk rájuk. Ezt követően a kockázott krumplit is hozzáadjuk, sózzuk borsozzuk és közepes lángon puhára főzzük. Eközben a kelkáposztát megmossuk, lecsepegtetjük, kivágjuk a torzsáját és felszeleteljük. (Minél kisebbre szeljük, annál könnyebb lesz a pépesítés.)
Mikor a krumpli már puha, a kelkáposztát is hozzáadjuk, alaposan elkeverjük és ízesítés után fedő alatt puhára főzzük. 10-15 perc után, mikor már minden hozzávaló puha, levesszük a tűzről és turmixgéppel pürésítjük. Ha sötétebb árnyalatot szeretnénk elérni 2-3 brokkolit is hozzáadhatunk. 
A levest visszatesszük a tűzre, és a tejfölt óvatosan kevergetve hozzáadjuk, majd tökmaggal megszórjuk és forrásig főzzük.
Levesgyönggyel és egy kanál borsos tejföllel tálaljuk!